Sinds de oprichting in 2000 heeft deze familiezaak al een hele evolutie ondergaan: van puur recreatieve lessen op woensdagnamiddag tot een dansschool die in het hoofdseizoen alle dagen geopend is en een aanbod heeft voor zowel recreatieve als competitieve dansers.

Als familiezaak staan we garant voor het gevoel van thuiskomen zodra u onze dansschool binnenstapt.

Daarnaast werken we bijna uitsluitend met gediplomeerde lesgevers (of lesgevers in opleiding) waardoor we steeds kwalitatieve lessen kunnen aanbieden.

Ben je op zoek naar een uurtje ontspanning in de week? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Wil je echter meer? Ook dan vind je bij ons gegarandeerd wat je zoekt!

 • Wie is wie?
 • Het Danscenter
 • Shows
Tab 1
 • Stacks Image 3543
  Jessica Benou

  Jessica startte na een jonge carrière in het keurturnen op 12-jarige leeftijd met dansen en ze had de smaak direct te pakken. Ze heeft de deuren van vele dansscholen plat gelopen en ze heeft tal van danslessen en stages gevolgd in verscheidene stijlen en bij gerenommeerde docenten zoals Jac Delsing (BE), Jorge Vasquez (PR), Mike Alvarez (BE - Canada), Tony Dokman (GB), Mar Ekkart (BE), Peter Ekkart (BE) en vele anderen. Ze heeft opgetreden op o.a. Ketnet Pop, "Night of the ZAZA" en het "Kempens Schlagerfestival" en stond daarbij op het podium met artiesten zoals Sam Gooris, Luc Steeno en Christoff.
  Na vele jaren van les volgen, wedstrijden dansen en optredens verzorgen achtte zij de tijd rijp om zelf ook les te geven. Zij heeft daarvoor de nodige diploma's op zak dankzij haar studie "Licentiate Lichamelijke Opvoeding met optie dans" aan de Katholieke Universiteit Leuven (2002) en dankzij extra opleidingen zoals "Associate BULDO" (2008), "Zumba Instructor Level 1" (2009), "Member BULDO" (2010) en "Party Robics Instructor (2011).
  Jessica is één van de personen die JayBeeS Dancers in 2000 oprichtte en is sindsdien één van de hoofdlesgevers van de dansschool. Zij is trainster van de competitiedansers en -groepen Disco en zij geeft ook de lessen Kinderdans en Kids Disco. Samen met haar partner Paul verzorgt zij eveneens de lessen Ballroom & Latin en ook het demoteam in diezelfde stijl staat onder haar deskundige leiding.
  Als gastdocente werd zij meermaals gevraagd door de K.H.Leuven, maar ook bij Sporta, Bloso, Vlabus en Danskant heeft ze lesgegeven. Voor nationale televisie heeft ze de choreografie verzorgd voor Fata Morgana (editie Turnhout) en voor een aflevering van het Vitayaprogramma "De Openingsdans". Ook voor het "Kempens Schlagerfestival" wordt ze ieder jaar opnieuw gevraagd om dansers aan te brengen die de artiesten begeleiden.
  Jessica Benou
  01
 • Stacks Image 3546
  Steven Benou

  Steven heeft JayBeeS Dancers samen met Jessica opgericht. Steven begon zijn danscarrière op 10-jarige leeftijd. Hij won verscheidene Belgische kampioenstitels Streetdance en Freestyle/Disco, dit zowel bij Dansliga als BULDO. Hij werd in 2000, samen met Jessica, 27ste op het WK Showdance te Riesa.
  Als gepassioneerd danser volgde hij les in verschillende stijlen bij Jac Delsing (Jazz), Kris De Jonghe (Streetdance), Gretel Ghyselinck (Freestyle/Disco) en vele andere. Ook volgde hij workshops bij o.a. Lars "Larz" Schuyjlinck (NL), Patrick Nahafahik (NL), Eddie Morales (USA), Marty Kudelka (USA), Kenny Wormald (USA) , Joy Smith (ZUMBA - USA) en Culture Shock San Diego (USA). Na vele jaren in het wedstrijdcircuit te vertoeven en op te treden op o.a. Ketnet Pop, Big Brother (Slotshow) en Pennenzakkenrock, begon hij zelf les te geven. Hij is grotendeels autodidact, maar volgde later de opleiding "initiator Hedendaagse Dans" ingericht door de VTS, waar hij later ook lesgaf op de cursus "Instructeur B Streetdance". De laatste jaren heeft Steven zich gespecialiseerd in alle aspecten van Streetdance. Naast zijn activiteiten als lesgever en zaakvoerder bij JayBeeS, was hij ook verschillende jaren vast lesgever bij  Dansstudio Ijvi Hagelstein (Studio100). Hij geeft ook vele stages en workshops voor SPORTA, Dansliga, Jeugd&Dans, Vlabus,... . Je kan hem ook terugvinden als jurylid op verschillende wedstrijden waaronder deze van Danssport Vlaanderen en het "Holland Streetdance Spektakel". Jaarlijks trekt hij naar verschillende landen om zich bij te scholen in de laatste trends van de urban genres.
  Steven Benou
  02
 • Stacks Image 3549
  Paul Broeckx

  Paul leerde Jessica kennen in 2006 en kon niet anders dan haar volgen richting de dansschool. Zijn veilige haven bevond zich in eerste instantie echter niet op de dansvloer, maar achter de toog. Toen zij in 2010 gingen trouwen en er van Paul verwacht werd dat hij zowaar een echte “openingsdans” moest gaan doen voor het oog van al die dansgezinde mensen, besloot hij aarzelend om zich dan toch ook maar aan het dansen te wagen… en met succes!!! Sindsdien is hij de assistent van Jessica tijdens de lessen Ballroom & Latin.
  Paul Broeckx
  03
 • Katleen Thijs
  Katleen Thijs
  04
 • Stacks Image 3555
  Raf Van Puymbroeck

  Raf is geboren in 1994 en begon zijn danscarrière toen hij 7 jaar was. Hij is begonnen met Streetdance, maar al snel volgde hij verschillende stijlen; Streetdance, Jazz, Modern, Girly,… Hij volgde reeds les bij Nationale topchoreografen, o.a. bij Isabelle Beernaert (Modern), Vincent Vianen (Streetdance), Laurent Flament (Jazz), Kris De Jonghe (Streetdance), Kathy Nagels (Modern), Steven Benou (Streetdance),… Op zijn 16 jaar is Raf naar Los Angeles gereisd om zijn danshorizon te kunnen verbreden, en daar heeft hij in de gerenommeerde ‘Debbie Reynolds Studios’ en ‘Movement Lifestyle’  les gevolgd bij internationale topchoreografen als Keone Madrid, Chachi, Ian Eastwood, Shaun Evaristo, Kyle Hanagami, Andye J, Nika Kljun, Quick Crew,… Al sinds hij 11 jaar is doet Raf wedstrijden mee, zowel wedstrijdformatie Streetdance als Streetdance solo. Zowel bij BULDO als bij Dansliga Sportfederatie Vzw heeft hij al op verschillende kampioenschappen een podiumplaats bemachtigd. In 2009 werd hij kampioen op het Open Nederlands Kampioenschap Streetdance te Cuijk (NL) in de categorie ‘Junioren’. In zowel 2012 als in 2013 heeft hij de titel van Belgisch Kampioen solo in de Topklasse 16+ bij Dansliga Sportfederatie Vzw in de wacht gesleept. Naast les volgen en deelnemen aan wedstrijden treedt hij ook geregeld op, hij heeft o.a. op een evenement van Nike opgetreden en was in de eindejaarsaflevering van Familie op VTM te zien in 2011. Sinds 2011 is Raf zich aan het verdiepen in lesgeven, coaching en choreograferen, want zijn droom was om van dansen zijn beroep te kunnen maken; en die is in vervulling gegaan.
  Van 2012 – 2015 studeerde hij Bachelor Secundair Onderwijs Lichamelijke Opvoeding en Bewegingsrecreatie.
  Nu werk Raf als docent aan Hogeschool Thomas More in Turnhout. Hij geeft Dans & Ritmiek, Streetdance en didactiek fitness verspreid over 2 richtingen: Bachelor Sport & Bewegen en Bachelor Secundair Onderwijs Lichamelijke Opvoeding en Bewegingsrecreatie.
  Daarnaast haalde Raf in 2016 de titel Mr Gay Belgium 2016 én Mr Gay Europe 2016 binnen waar hij veel ervaringen opdeed in de media & showbizz. Ook startte hij projecten op voor een holebi- en transgender vriendelijke sportomgeving.
  Raf Van Puymbroeck
  05
 • Stacks Image 3558
  Bram Luyts

  Bram is na een succesvolle carrière in het keurturnen overgeschakeld naar breakdance. Sindsdien probeert hij elke vrije moment in te vullen met oefenen.
  Bram heeft intussen al een heleboel ervaring opgedaan als lesgever bij JayBeeS en nog een dansschool in Mol en Olen. Ook BLOSO rekent op Bram als lesgever op hun jaarlijkse kampen. Hij geeft ook vaak workshops en cursussen over heel Vlaanderen. Bram heeft ook al vaak op het podium gestaan voor o.a. G-star en Kate Ryan. 
  In het wedstrijdcircuit van BULDO is Bram in 2009 Belgisch kampioen Breakdance geworden en ook zijn prestatie op de "Kunstbende" is niet van de minste: in de voorronde van Turnhout eindigde hij als eerste en op de grote finale tweede.
  Wil je hem zelf aan het werk zien? Klik dan snel hier voor een filmpje!
  Bram Luyts
  06
 • Stacks Image 3561
  Carol Miguel Reis

  Zij begon haar dansopleiding in 1993 met ballet en jazz, maar werd uiteindelijk gegrepen door buikdans, die zij bestudeert sinds 1997 in Brazilië met veel oefening en toewijding.
  Zij doceert sinds 1999 en heeft zichzelf continue ontwikkeld door het participeren in workshops gegeven door verschillende professionals uit de buikdanswereld, zoals Lulu Hartenbach en Brigitte Bacha (BR), Saida en Pablo Acosta (AR), Randa Kamel (EG), Stela Zahir (GR), Queenie (BE) en vele anderen. Zij neemt elk jaar deel aan culturele evenementen zoals dansfestivals, shows, feesten, etc.. Buikdansen is samengesteld uit verschillende stijlen en ritmes en is daarom een zeer rijke dans die vol uitdagingen zit. Het is geweldig om te zien hoe de leerlingen zich tijdens de lessen over de fysieke en psychologische barrières heen zetten en zich overgeven aan deze mooie kunst.
  Carol Miguel Reis
  07
 • Stacks Image 3564
  Evelyne Van Hecke

  Als 4 jarige droomde Evelyne al van een carrière in dans.
  In 2007 studeerde ze af aan het Muda Instituut te Gent, waarna ze voor een jaar Hedendaagse dans aan het Conservatorium van Antwerpen gaat. Ze studeert daarna af als bachelor in onderwijs aan de KHLeuven in 2011. Tijdens haar studies danst ze in verscheidene producties van o.a. Union Suspecte en Fabuleus.

  In 2014 maakt ze haar eerste dansvoorstelling 'Nachtlamp' bij Artforum in Leuven, waaruit haar eigen gezelschap Moving Ground ontstaat in 2015. Daarmee maakt en danst ze haar eigen werk met dansers uit verschillende werelden en voerde ze haar werk al op op verschillende locaties in Vlaanderen en Brussel. Daarnaast staat ze ook in projecten als danser of choreograaf bij o.a. KunstZ, Theater Tartaar, Theater Bonkitasi en werkt ze als freelance dansdocent bij de organisatie Artforum, Platform-K, Mooss, Movimento dell'arte en Sportwerk Vlaanderen.

  Op haar website vind je nog meer info: www.evelynevanhecke.be
  Evelyne Van Hecke
  08
 • Stacks Image 3569
  Steffi Maggen

  Begon, toen ze ongeveer 10 jaar oud was, met disco. Na dit een jaar gedaan te hebben, is ze deze stijl verder gaan combineren met jazz, streetdance, girly en hedendaags. Om haar techniek bij te schaven, is ze hierna ook ballet gaan volgen. Ondertussen volgt ze ook met haar vriend de les Swing & Disco. Van jongs af aan danst ze al in onze dansschool gedanst, waardoor ze les heeft gehad van Jessica en Steven Benou, Raf Van Puymbroeck, Kathy Nagels, Elien Van Nuffel... Ook heeft ze workshops gevolgd van Laurent Flament, Steeve Austin, Min Hee Bervoets, Keone & Mariel Madrid, Anneke Ghysens, Sabrina Phillip... Daarnaast volgt ze nog steeds kampen en stages bij Sporta, Arabesque, Dansliga,... Ondertussen is Steffi ook toegelaten tot de company van Dansstudio Kick-It, onder leiding van Kathy Nagels. Daarnaast heeft Steffi jaren deel uitgemaakt van onze street- en discoteams.

  Ze is misschien beginnend, maar wel enthousiast en gedreven!
  Steffi Maggen
  09
 • Tom Van Puymbroeck
  Tom Van Puymbroeck
  11
 • Jasmin Van Aken
  Jasmin Van Aken
  12
 • Gio Buttiens

  Gio is afgestudeerd als bachelor Lichamelijke Opvoeding en Bewegingsrecreatie in 2011 aan de Katholieke Hogeschool Leuven. Het was tijdens deze studies dat hij de dansmicrobe te pakken kreeg en is sindsdien niet meer gestopt. Zijn carrière als danser startte hij in twee Vlaams-Brabantse topdansscholen, Aike Raes en DMS, waar hij les volgde bij respectievelijk Robin Brys en Majid Ghadiri.
  Niet lang daarna is hij beginnen lesgeven in Kessel-lo waar hij nu toch al vijf jaar de Streetdance groepen onder zijn hoede neemt. Vorig jaar ontdekte hij JayBeeS en was meteen verkocht. Toen hij gevraagd werd om ook hier enkele lessen voor zijn rekening te nemen, zei hij natuurlijk niet nee. Daarnaast is hij ook nog actief doorheen het jaar als docent bij Danssport Vlaanderen, Fedes en Sporta en maakt hij sinds twee jaar ook deel uit van het docententeam van de initiator dans (nu Urban dance). Om ervoor te zorgen dat hij blijft groeien als danser, volgt hij les bij Steven Benou, Raf Van Puymbroeck, Robin Brys en Marijn Celea.
  Ook volgt hij workshops in binnen- en buitenland bij choreografen als Matt Steffanina, John Graham en Eric Richardson. Ten slotte trekt hij elk jaar steevast naar Pineapple Studios om te genieten van hun kwalitatieve lessen. Sinds de zomer van 2016 mag hij ook Broadway Dance center toevoegen aan het lijstje.
  Gio Buttiens
  13
 • Stacks Image 110469
  Evy De Beys

  Al van kleins af aan heeft Evy de danskriebels in zich. Daarom besloot ze op zevenjarige leeftijd om dansles te gaan volgen in de stijl clipdance. Wanneer ze enkele jaren later voor het eerst op een kamp discoles kreeg was ze helemaal verkocht. Op haar twaalfde deed ze dan ook auditie voor een wedstrijdteam disco. Ze had de smaak helemaal te pakken waardoor ze nu nog steeds met hart en ziel danst op wedstrijdniveau. Ze danste onder meer in teams van Elke De Pauw, Sandy De Win, Ricardo Oliveira Ferreira en Miguel Vanneste. Hiermee behaalde ze meermaals de Belgische titel. Daarnaast danst ze ook al vele jaren solo en duo, waar ze ook geregeld mee in de prijzen valt. Naast haar passie voor dansen zet Evy zich ook graag in als animator van de speelplaneet in Malle en geeft ze af en toe bijles aan kinderen uit het secundair onderwijs. Momenteel studeert ze geneeskunde aan de KU Leuven met als doel haar droom om kinderarts te worden waar te maken.
  Evy De Beys
  14
 • Stacks Image 212273
  Femke Cockx

  Femke danst reeds sinds haar 5 jaar. Ondertussen zo'n 12 jaar lang waarvan ze 8 jaar ervaring opdeed in een discoformatie. Na enkele jaren breidde ze haar stijlen uit met streetdance, popping, house, modern, girly, … een bezig bijtje. Ze maakte reeds deel uit van verschillende succesvolle teams bij JayBeeS, waaronder EQuality. Daarnaast volgt ze dikwijls lessen in binnen- en buitenland bij o.a. Jake Kodish, Michel Froget, Laurent Flament, Shai Mizrahi, EZ Twins, Jardy Santiago, … Ook wekelijkse lessen bij Tamara Arruti staan op haar programma.
  Evy De Beys
  14
Tab 2
Geopend in september 2003. Een oude drukkerij in het centrum van Turnhout deed perfect dienst als "verbouwproject". Een half jaar was er nodig om de grote hal om te bouwen tot danszaal. Een jaartje later werd ook de tweede zaal in gebruik genomen.

Het danscenter beschikt over 2 ruime danszalen met parketvloer en professionele muziekinstallatie. De grootste zaal is omwille van de afmetingen van de vloer (11 meter op 21 meter) uitermate geschikt voor Ballroom & Latin. Beide zalen beschikken over voldoende zitplaatsen zodat ouders steeds de lessen van hun kinderen kunnen bijwonen. Daarnaast is er in de grote zaal een toog met een ruim aanbod aan drank en versnaperingen.
Voor de rokers hebben we onlangs een overkapping geplaatst waardoor het tijdens het typisch Belgisch weer ook mogelijk is om 'gezonde lucht' op te doen. Het danscenter is gelegen aan het Boomgaardplein: een ruime, gratis(!) parking dewelke makkelijk te bereiken is vanaf de Turnhoutse ring.

Als familie heten we u van harte welkom in onze dansschool!
Stacks Image 111968
Tab 3
Stacks Image 110475
JayBeeS organiseert jaarlijks een grootse dansshow voor alle geïnteresseerden. Tot en met 2014 ging deze steeds door in onze eigen zalen, maar door het grote succes waren we genoodzaakt uit te wijken naar een grotere locatie: de Warande. En terecht, want de eerste 2 edities waren goed voor telkens 4 uitverkochte zalen!

De foto's van onze shows kan u steeds terugvinden op onze Facebookpagina, klik hier.

Hiernaast vindt u een selectie van foto's van onze laatste show.
Stacks Image 111996
Stacks Image 112004
Stacks Image 112012
Stacks Image 113103
Stacks Image 111998
Stacks Image 112006
Stacks Image 112014
Stacks Image 113105
Stacks Image 112000
Stacks Image 112008
Stacks Image 113099
Stacks Image 113107
Stacks Image 112002
Stacks Image 112010
Stacks Image 113101
Stacks Image 113109